Endelig vedtagelse af Kommuneplanstrategi 2023

Den 14. december vedtog Borgerrepræsentationen Kommuneplanstrategi 2023. Det betyder, at Kommuneplanstrategi 2023 nu er endeligt vedtaget politisk og dermed er den gældende strategi.

Borgerrepræsentationen vedtog den 14. december Kommuneplanstrategi 2023. Efter en otte ugers offentlig høring i perioden 1. august til 29. september 2023 har Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen drøftet indkomne forslag og bemærkninger fra offentligheden, hvorefter de har vedtaget strategien.

Økonomiforvaltningen har i høringsperioden modtaget 151 høringssvar via kommunens høringsportal Bliv Hørt samt afholdt 26 dialogmøder herunder offentlige møder og debatter ved lokaludvalgene, dialog og møder med ejendomsbranchen og erhvervslivet samt rundbordsmøder med relevante interessenter og aktører.

Du kan læse samtlige forslag og bemærkninger i hvidbogen her.  

Videre proces

Den vedtagne Kommuneplanstrategi 2023 og de udarbejdede baggrundsanalyser vil udgøre grundlaget for revisionen af Kommuneplan 2024. I forslaget til Kommuneplan 2024 vil den gældende Kommuneplanstrategis vision blive omsat til konkrete forslag til den fysiske planlægning for København. Forslaget til Kommuneplan 2024 vil blive sendt i både intern høring og offentlig høring. Tidsplanen for kommuneplanprocessen er endnu ikke fastlagt.

Du kan følge med her på hjemmesiden, hvor der løbende vil blive opdateret.